Co šikmé čáry v různých úhlech a směrech (tam-zpět)? Ty jsou rovné, nebo se vlní?
Pokud se jede stejná šikmá čára tam a pak o vrstvu výš opačným směrem, sedí na sobě?
tomast píše:Pokud by byly všechny rovné čáry OK, musí být OK i kružnice - není to nic než pár rovných čar poskládaných za sebou dokola.
Ta větší mezera v infilu mi není nějak jasná - co je to za infil?
Já mám vzdálenost všech čar infilu od sebe pravidelnou, že jsou dvě čáry u sebe a pak mezera, to vidím poprvé (malinko se tomu podobá infill "line", ale ten to má jako klikatou čáru, ne samé rovnoběžky).
gazy11 píše:Rectilinear. normálně by měla být mezera všude stejná. Zkontroluju znovu všechno od začátku, hlavně kolmost os, rovnoběžnost vodících tyčí, rozměry a tvrar základního rámu, usazení zetkových profilů., jestli je to věechno kolmé a rovnoběžné - to bude nějaká ptákovina.
tomast píše:gazy11 píše:Rectilinear. normálně by měla být mezera všude stejná. Zkontroluju znovu všechno od začátku, hlavně kolmost os, rovnoběžnost vodících tyčí, rozměry a tvrar základního rámu, usazení zetkových profilů., jestli je to věechno kolmé a rovnoběžné - to bude nějaká ptákovina.
Tak na tyohle bych se zaměřil jako první, na těch rovných linkách ten problém identifikuješ snadněji než na kružnici.
Ty šikmé linky infilu to viditelně nekreslí správně, ale zdá se to být příliš pravidelné na nějakou náhodnou vůli nebo poškození řemenu. Pokud tohle tedy není SW problém sliceru
Zkusil bych různá % vyplnění infilu a různá natočení - zda to dělá jen šikmý, zda šikmý oběma směry, nebo i vodorovný a svislý - ono z toho nějaké upřesnění vyleze.
#define DEFAULT_AXIS_STEPS_PER_UNIT { 80, 80, 4000, 500 }
tom666 píše:@borecekio
Typ pouzitej zavitovky, remena, remenicky a driveru ovplyvnuju defaultny parameter krok/mm pre jednotlive osi tlaciarne. Toto nastavenie sa nachadza v konfiguracnom subore.
Priklad nastavenia pre Marlin v poradi X, Y, Z, E:
- Kód: Vybrat vše
#define DEFAULT_AXIS_STEPS_PER_UNIT { 80, 80, 4000, 500 }
borecekio píše:... jen se zeptám změna driveru z 16krokového na 32krok?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 22 návštevníků