medapeta píše:Ubral bych na šířce/výšce první vrstvy 10%, rychlost tisku poloviční, teplotu na cca 240C a celé to trochu přizvedl.
Sklo stačí 2mm a polepit PET folií. Tím že se snažíš to celé zpevnit, tak to nemá kam uhnout a tryska ryje v případě nerovností, místo aby to rozplácla. Naopak přidej mírně na pružnosti. Ty hadičky z tráboše nahraď pružnými spojkami, tam se to teď taky nemá kam pohnout ve vertikálním směru. Zní to možná nelogicky, ale zkus to. Na ostatních vrstvách se tisk srovná.
juliusvla píše:Mám ten samý problém. Ve středu BEDu jsem cca o 0,15 výš než na okrajích. 3mm sklo a na klipsech to nezáleží. Nicméně se přikláním k tepelné deformaci skla vlivem nestejného zahřátí uprostřed a na okrajích. MK2B podložka se tak chová. Naučil jsem se s tím pracovat a zatím to neřeším. Pokud to někdo spolehlivě vyřeší tak budu rád a převezmu poznatky.
Rovinu stolku se sklem nastavuji tak, že nahřeji trysku, dám home Z, ručně najedu na Z0.15 (tloušťka mnou používaného papíru) a osahám si rivinu v rozích a uprostřed. Papír musí jít všude strčit lehce a musí lehce zachytávat.
koppik píše:Mozna je to OT,
Ale i ja mam na svem rebelixu mirne prohnute sklo(BED) nicmene vidim ze stale testujes bily PETG jestli jsem cetl pozorne. Ja jsem skoro celou bilou civku od Devi Design vyhodil, protoze se mi to patlalo a prvni vrstva vypadala uplne katastrofalne asi jako tvoje. Zvlast u velkych ploch. Zkus tam nahodit i jiny filament jineho vyrobce... ono se to nezda ale i ruzne materialy odpousti ruzne nepresnosti
koppik píše:Ja tisknu 0,4 tryskou prvni vrstvu 0,22 vysokou, kalibraci vizitkou nedelam. Homing Z delam na dotek bedu bez propruzeni, pustim prvni vrstvu a kdyz vidim ze je to moc prusvitne, nebo se to nechyta, tak pootocim sibrem koncaku Z(staci i 1/8 otocky) a jedu
Nekdy jeste zpomalim tisk prvni vrstvy na 70% pokud to nemam nastavene ve sliceru, kdyz vidim ze to nejede uplne pekne.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 27 návštevníků