fdd1222 píše:Co tam mas za mosfet ze ti tak hreje? Pokud ma podlozka rekneme 120W a mosfet v sepnutem stavu 0,001 ohmu coz by se dalo nazvat jako standartni hodnoty, bude mit mosfet ztraty kolem 0,1W a mel by byt studeny jak psi cumak.
vitbauer píše:Děkuji za tipy. Teplotu změřím kontaktním teploměrem (měřil jsem bezkontaktním teploměrem - naměřil jsem nižší teplotu), napětí změřím jak na desce, tak na Ramps (svorkovnicím jsem se vyhnul, vše mám natvrdo připájené), zkusím nastavit zdroj na 13,5 V (a následně zkontroluji referenční napětí na driverech - jen pro jistotu). Ještě zkusím dát k termistoru teplovodivou pastu. Isolaci vespod desky nemám, ale asi by neškodilo ji doplnit.
Doplnění: Ručníkem přikrytou desku lze natopit na 110°C, po odejmutí ručníku nelze teplotu udržet. Teplota naměřená mechanickým teploměrem je o 5°C nižší, než zobrazená na displeji. Napětí na svorkách zdroje je totožné s napětím na desce a je rovno 11.3 V Zvýším napětí zdroje na 13.5V Mám jen obavy, abych tak neodpálil ramps či drivery.
Napětí na zdroji zvýšeno na 13.5V a deska bez použití ručníku natopí na 110°C. Jen mosfet má asi 70°C. Přidám na něj chladič. Navýšeni napětí na zdroji nemá vliv na referenční napětí na driverech - mám nastaveno +-0.48V. Problém vyřešen, děkuji.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 26 návštevníků