zdravim vsetkych.
po rocnych skusenostiach a uspechoch na rebelix X2 s jednym hotendom na 3mm filamenty, som sa rozhodol pre nieco ine.
dokoncujem Rebel II HD v spojeni II.b, proste od kazdeho to najlepsie.. s dual hotendom e3dv6 hybrid cez bowden na 1,75mm filament. cas ma nesuri a staviam si to po veceroch.. vsetko mi je zatial jasne okrem jednej veci.
ako spravne nastavit dva hotendy, aby si konce trysiek nezavadzali?
pri tlaci iba z jednej z nich (jedna tepla, druha studena):
a) zohriata tryska by sa teoreticky mohla nejaku stovku natiahnut a teda studena by nemusela zachytavat o vytlacok. ano alebo nie?
b) v pripade ze sa ani po zahriati tepla tryska nenatiahne nejaku tu stovku ale ostanu zarovno, studena zachyti o vytlacok a moze ho strhnut.. ano alebo nie?
prosim skusenych co uz maju dual hotend (obidva hotendy napevno v jednom holderi), keby napisali svoje skusenosti, ako zoradit dve trysky v dvoch hotendoch, ktore su napevno v holderi. je mi jasne ze sa to nastavuje zavitmy v heatbloku ale zaujima ma postup. od coho sa odrazit, oproti comu merat. proste ako to urobit spravne.
tiez som narazil na takyto holder (jedna tryska napevno, druha na rybinach)
http://www.thingiverse.com/thing:1832611
mam to vytlacene, ale hotend na rybinovom vedeni pri zatlaceni na konci trysky sa lahko vychyli. proste to nie je pevne, ale pri zachytavani vytlacku sa to nevrati na svoju povodnu polohu a tryska pri zachytavani "plava" kade tade. cize asi ani toto nebude riesenie.
a co je teda lepsie? dva hotendy napevno, alebo jeden napevno a druhy nastavitelny podobne ako v tom priklade?
velka vdaka vsetkym skusenejsim..
p.s. na moje pocudovanie som tu nenasiel temu o zoradeni a nastaveni dual hotendu.. iba utrzky.. ale ziadny postup..