Tak tu mám po dlouhé době výsledek srovnání mosaz vs niklem potažené měděné trysky.
Vyšší tepelné vodivost mědi patrně trochu pomohla se udržováním stabilní teploty na trysce, jsem schopen pozorovat drobné zlepšení na srovnávacích tiscích, ale jedná se o už o opravdu zanedbatelný rozdíl.
Mnohem zásadnější rozdíl ale udělala niklová povrchová úprava trysky. E3D slibovali, že na ni méně ulpívá materiál a v prezentaci tvrdili, že horní povrchy jsou díky tomu mnohem lépe uhlazené. A musím říct, že měli naprostou pravdu, rozdíl je na první pohled viditelný.
Na tiscích je použitý stejný tiskový kod, materiál ABS. Bohužel se mi to nedaří uplně zachytit tak jak bych chtěl.
Dalším efektem je i lepší schopnost stavět převisy, alespoň tedy co se týče ABS a HIPS (nic jiného netisknu).
Víko se tiskne obráceně, normální tryska to nezvládla, došlo k rozpatlání rohů. V případě niklové trysky je výsledek ok.
Také se zredukovalo množství různých náhodných drobečků plastu, co sem tam někde upadnou.
Takže ve finále musím říct, že tryska opravdu dělá to, co se slibuje na stránkách E3D a ještě trochu více a dle mého se oproti jejich základní trysce tedy vyplatí připlatit.